Människor...

Ja, det har nu gått en tid sedan jag bloggade sist. Det har hänt lite i mitt liv sedan dess och jag har träffat en del nya människor den senaste tiden.  Både på gott och ont. Vissa är jag så himla glad över att ha i mitt liv, andra är jag glad att de inte längre upptar min tid. Man kan inte komma överens med alla människor helt enkelt... Det man får ta med sig på sin resa genom livet är iaf en resväska fylld med nya erfarenheter. Man kan alltid dra lärdom av andra och jag har lärt mig nu att jag i fortsättningen ska agera när första varningsklockan ringer...


Som sagt, nya människor... och nya diagnoser ska jag väl säga. Borderline är något jag fått upp ögonen för och det kan verkligen inte vara lätt att ha en sådan diagnos, och det kan heller inte vara lätt att leva tillsammans med en person som har den diagnosen.


Symptom vid borderline personlighetsstörning

  • Hur du beter dig, känner dig och förhåller dig till andra svänger hela tiden kraftigt fram och tillbaka.
  • Du känner dig ofta arg, deprimerad, olycklig och har ångest. Känslorna kan gå mot leda och tomhet eller skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet.
  • Du kan ha svårt att tygla dessa känslor och uttrycker dig oftast aggressivt. Du är impulsiv. Humöret är oberäkneligt och föränderligt.
  • Du tycker inte att du duger. Du har en negativ självuppfattning. Det kommer till uttryck genom exempelvis missbruk av sex, alkohol, droger eller mat, vårdslöshet i trafiken, slösaktighet med pengar eller självmisshandel, inklusive självmordsförsök.
  • I allmänhet lyckas du ändå dölja dina känslor och förställa dig för att passa in socialt. Därför går det oftast bra för dig i skolan eller i arbetslivet.
  • I nära personliga förhållanden kan du däremot bli krävande och lätt hamna i beroende. Du är rädd att bli övergiven.
  • Du pendlar mellan intensiv beundran och nedvärdering av andra människor.
  • Om du upplever psykotiska episoder, är de oftast korta och präglas närmast av förföljelsetankar.
  • Andra kan uppleva dig som ombytlig, anpassande och opålitlig, känslokall eller aggressiv och dra sig undan, vilket naturligtvis inte gör det lättare för dig.
...Men hjälp finns.
1 Emma:

skriven

Hahahahahhahahahah SJUKT KLOCKRENT;D

2 Jen:

skriven

Så sant! Så sant! Trist det där med borderline, skriver ånga sådana journaler till och från och NEJ det kan inte vara lätt att ha den diagnosen samt att leva med en som har det men måste tillägga att en person som "orkar" leva med en borderlineperson ska ha mycket cred (stavning?) En riktigt knepig sjukdom!Hoppas du har det bra!

3 Anso:

skriven

Jen: Så klart att personen ska ha cred men jag vet att jag aldrig skulle vilja eller orka leva tillsammans med en sådan person (men antar att graden av borderline varierar också)... Den personen jag baserar det på gjorde att man ena stunden kände sig som en drottning för att sedan tryckas ner en så man kände att man inte va värd ett skit! Till slut kom jag ju fram till slutsatsen att det var ju inte mig det var fel på, vilket denna människa hela tiden ville få det till. Personen var väldigt manipulativ och vad det även verkar som en riktig psykopat! Är väldigt glad att jag inte är i den situationen längre, det hade nog inte slutat bra om det hade fortsatt...Allt fint med mig annars ;) Hoppas du också mår bra!

Kommentera här: